Over mij

“Je zou je eigenlijk heel ellendig moeten voelen”, was de reactie van een ambtenaar die een aanvraag voor me in gang zette.

Maar ik voel me niet ellendig. Het besef dat ik in alle opzichten een vrij mens ben, is al een hele tijd ingedaald. En juist daarom weet ik dat mijn aanpak werkt! Alles in mijzelf vertelt me dat mijn huidige ervaringen een prachtige expressie zijn van het leven volgens mijn unieke design. Het past me als een tweede huid. Maar dit is niet altijd zo geweest.

De omslag ontsloot een kanaal naar een ongekend krachtige en liefdevolle energie. Het leidde ertoe dat ik na 16 jaar loondienst ontslag nam van mijn toenmalige baan als manager bij een samenwerkingsverband van gemeenten en een leven creëerde waarbij ik mezelf en mijn verlangen naar zelfstudie, centraal stelde. Een intensieve meerjarige studie leidde me naar in India. Het inspireerde me enorm. Het zette om in taal, wat ik in de praktijk beoefende en gaf me toegang tot universele kennis dat perfect uitdrukte wat ik nog steeds voel. Dat we de creatie dienen, elk op een volstrekt unieke manier.

Mijn ‘wakker worden’ verliep heel organisch, naast mijn rol als moeder van twee jonge meisjes, echtgenote en medeverdiener, dochter en ga zo maar door.

Door mezelf te zijn en dit zonder gène te laten zien, trek ik mensen aan die -meestal onbewust- mijn energie als katalysator gebruiken voor het vlot trekken van hun eigen proces. Deze dienstbaarheid voelt al jaren super!

Met de energie die hierbij vrijkomt leid ik het rijke leven dat ik leef; verlaat ik met wederzijds begrip, respect en in liefdevolle harmonie de veilige haven die mijn man me bood, creëer ik na 10 jaar een nieuwe, laagdrempelige en veilige ontmoetingsplek voor mensen zoals jou, reis ik regelmatig -op uitnodiging- in binnen- en buitenland naar mensen waarmee een spontane en echte verbinding ontstaat. Ook ga ik met mijn dochters regelmatig op (wandel/trekking)pad en vervul ik een vertrouwensrol voor mensen die al meer dan 20 jaar in detentie zitten, en vaak langdurig geïsoleerd worden.

Omdat ik onbegrensd ben, zijn ook de mogelijkheden om met mij in verbinding te treden onbegrensd. Try me!

Marloes-Free2b

Gaat er nu iets bewegen bij je? De zonne-energie achter dat wat ik overbreng typeert me. Voor sommigen ben ik inspiratie, een openbaring, puur, glashelder. In de ogen van anderen ben ik onaantastbaar, dominant of zelfs arrogant. Ook als ik mijn mond niet opendoe ben ik aanwezig, met een optimisme dat me heel natuurlijk afgaat. Omdat ik me bewust ben van het effect hiervan op anderen en dit me niet koud laat, is het leren kanaliseren van deze krachtige, potentieel agressieve energie een thema in mijn leven. ‘Mijn’ mate van ‘verlichting’ meet ik dan ook af aan de hand van het aantrekken/afstoten van mensen. Ik weet van nature dat ik het waard ben om hier te zijn. Eigenwaarde hoef ik dus niet ontlenen aan iets of iemand buiten mezelf. Er ligt geen bewijsdrang ten grondslag aan wat ik doe of zeg. 

Ik beschik over een zeer scherp observatie-, onderscheidings- en analytisch vermogen en kan snel taxeren, denken, schakelen, beslissen en neem van nature de leiding. Ongeduld hoort zeker ook tot mijn valkuilen. Ik ben (over)moedig, wil nieuwe ideeen uittesten en onbegaande paden betreden. Ik laat me daarbij niet snel ontmoedigen of tegenhouden, ook niet als ik er alleen voor sta.

Ik voel me aangetrokken tot mensen aan de rand van de maatschappij. Ik ben geen wereldverbeteraar (meer), ik word niet gedreven door medelijden, maar door een rotsvast vertrouwen in het zelfgenezend en transformerend vermogen van mensen. Ik wil dat mijn leven betekenisvol is, voor mezelf en anderen en dat is mijn drijfveer!

Wachtend op jou…
Gedreven door een diep verlangen om jouw unieke potentieel te zien en je te faciliteren om jezelf in volle glorie te ervaren, wacht ik op jouw uitnodiging om intensief samen te leren.

I |

Wat clienten zeggen

Via Thea, een trainer mindfulness, ben ik bij Marloes terechtgekomen. Ik zat toen in een moeilijke periode in mijn leven. Dankzij de luisterbereidheid, zonder oordeel, voelde ik direct dat Marloes van grote betekenis kon zijn voor mij.

Gesprekken met haar zijn verhelderend, zij biedt voor problemen een houvast en inzicht in een groter geheel van het universum. Door het vertrouwen dat ze mij schonk ben ik weer durven gaan “leven”, durven mezelf te zijn, toonde ik meer openheid, leerde ik mijn zwaktes te apprecieren en vooral met andere ogen naar het leven te kijken. Met haar ondersteuning durf ik nu te zijn wie ik “in wezen” ben. Elke ontmoeting, elk gesprek met Marloes is steeds verrijkend, niet zweverig, maar met beide voeten stevig op de grond. Ontzettend dankbaar voor zo’n lief mens, die het “juiste” in iemand naar boven kan halen.

Jeannette

In de individuele sessies met Marloes in haar stille en rustige yogazaaltje, hebben we zowel veel gepraat, als oefeningen gedaan. De oefeningen zijn gericht op het bewust omgaan met de ademhaling, goed leren focussen, en tevens het toelaten van volledige ontspanning en overgave aan de wereld van ontstoffelijkheid. Dit allemaal om mezelf te kunnen opladen met nieuwe energie en vertrouwen te krijgen in mijn zelfgenezend vermogen. Iets waar ik door de lange duur en complexiteit van mijn proces wel eens flink aan getwijfeld had.

Ik ben heel dankbaar voor de bijzondere inbreng van Marloes, ze vormt een klankbord voor de behoeften die ik al lang had.   

Marloes gaat respectvol met me om, doelgericht, vloeiend volgend in opdrachten en oefeningen daar waar passend, soms confronterend, liefdevol vanuit een leven en een hart vol intense ervaringen. Haar wijsheid en open minded zijn is gebaseerd op een indrukwekkende scholing op het gebied van yoga en coaching. Ze stelt zich continu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het enorme domein van lichaam en geest en de wisselwerking hiertussen. Marloes is altijd energiek en hartelijk. Zij werkt uit inspiratie en passie en heeft een schat aan mensenkennis. Ze biedt aandacht voor mij als persoon, met alles wat je meebrengt. Niet voor dat ene stukje van je lichaam of geest. Marloes werkt op je totale menszijn. Ik kan haar van harte aanbevelen.      

Pauli, augustus 2019

Naar aanleiding van spierklachten die alsmaar terugkwamen stelde mijn huisarts voor om naar Marloes te gaan. Volgens haar was er geen fysieke verklaring voor mijn klachten. Zij vermoedde een dieperliggende oorzaak. Na jarenlange psychotherapeutische begeleiding en een opname was ik zo’n antwoord best wel zat. De aanhoudende pijn maakte dat ik uiteindelijk toch bij Marloes langs ging.
Omdat ik niet in een groep durfde, maakte ik met haar een individuele afspraak. Aangepast aan mijn mogelijkheden en tempo begon ik een persoonlijk ontwikkeltraject. Een boeiende weg waardoor ik mezelf anders ben gaan zien, mezelf lief begin te vinden en ook snap waarom! Eerst vertelde ik niemand hierover. Tot mensen in mijn omgeving vragen begonnen te stellen. Ze zagen veranderingen in mijn gedrag en communicatie. Dat gaf me zelfvertrouwen.
Terugkijkend op de weg die ik heb afgelegd kan ik zeggen dat Marloes een enorme hulp is geweest. In mijn dagelijkse leven oefen ik wat ze me leert. Dat valt niet altijd mee hoor, maar ik vind het oefenen nu zelfs leuk! Ik vind het heel belangrijk dat meer mensen weten dat deze hulp er is! Ik raad iedereen aan om in overleg met de huisarts aan te kloppen bij Marloes.

Maria, 2018

Ik heb me hier bij Marloes helemaal teruggevonden ; en ik zat heel diep maar ben mijn dieptepunt bijna te boven. Ik kan het alleen maar aanbevelen. Het doet wat met je. Marloes, heel hartelijk bedankt om mij terug mijn eigen te laten zijn en durven zijn.

Martine, 2017

Via mijn huisarts kwam ik bij Marloes terecht om door yoga rust te ervaren in mijn hectische hoofd. Ons eerste individuele contact dateert reeds van 2011. Marloes valt vooral op omdat ze zelf rust uitstraalt. Ze legt goed uit en beschikt over ruime achtergrondkennis die ze graag deelt. Door wat ik bij haar geleerd heb ben ik nu in staat om rust te creeëren. Hierdoor voelt mijn hele lichaam soepeler. De lichamelijke stress is voor een heel groot stuk gereduceerd. Ik beveel haar diensten zeker aan!

H., 2015

Na wat zoeken kwam ik Marloes op internet tegen. Mijn eerste kennismaking met yoga was de basisles over zithoudingen. Daarna maakten we een afspraak voor een individuele coaching. Sinds enkele jaren kamp ik met een burnout. Ik voel me niet begrepen door mijn omgeving en heb last van angsten. 

Wat me opvalt aan hoe Marloes mij benaderde is dat er geen oordeel is. Ik mag volledig mezelf zijn. En door middel van ademhalings- en meditatieoefeningen kom ik dichter tot mezelf (ik neem nu ook meer het stuur van mijn eigen wagen in handen). Yoga leert me dat niet alles effectief is wat het brein denkt. Ik leer me meer op mijn energie concentreren en laat me minder leiden door de omgeving.

Ook al zijn veel mensen nog steeds sceptisch, wetenschap en eigen ervaring bewijzen dat het zinvol is om je bewust te worden van je ademhaling, lichaam en geest.

Lotte, 2018

Marloes is not an average yoga teacher. She initially takes herself as a study object and makes her students part of her process. This inspires enormously and at the same time ensures very varied and fascinating lesson themes. She explains these themes in understandable language.
Marloes coaches each group and individual expertly and lovingly and leaves room for everyone’s personal experience. For eight years now, I am amazed at the end of every yoga class that I got exactly what I needed for my further development. As if she feels where my need and capacity is at that moment! Her knowledge about holistic health and the correct understanding of spirituality is contagious. In this way, yoga became a guideline in my life. It has made me very aware of my physical and mental constitution, emotions, subtle sensations interacting with my daily life. It has further fueled my interest in health and as a result, I started training as a health consultant. I am especially grateful to Marloes for the sincere, individual and loving attention. Thanks and a lot of success!

Tita, 2018

Na op diverse locaties yogalessen te hebben gevolgd, kwam ik via internet bij Marloes terecht. Bij Marloes was het meteen thuiskomen. 

Marloes onderscheidt zich doordat ze theorie en praktijk combineert. Ze moedigt je subtiel aan tot zelfreflectie, zowel fysiek, emotioneel als mentaal. Het grote verschil met andere coaches is dat ze je het laat ervaren, niet eenmalig maar herhaaldelijk. De kracht van die herhaling biedt een duurzame verandering, omdat het keer op keer leidt tot diepere inzichten op fysiek, emotioneel als mentaal niveau. Die inzichten gun ik iedereen. 

Denise Theunissen, 2018

Omdat ik rust wilde vinden en mijn lichaam in beweging wilde houden viel mijn oog op een advertentie in een huis-aan-huis blad. Met een vol hoofd kwam ik bij Marloes binnen en ging helemaal in rust bij haar weg.

Inge, 2016

Het verschil wanneer ik vergelijk met andere plekken ligt absoluut in de ervaring, de onderbouwdheid en de juiste intenties van de docent. Een echte aanrader!

Jill, 2018

Je passie en optimisme werken aanstekelijk. Ik heb er met veel plezier van geproefd en het zeer gesmaakt. Op mijn manier ben ik de weg mee ingeslagen. Blij dat ik was dat ik weer iemand gevonden had die me zo kon inspireren.

Leen, 2019

Zeer goede lessen. Met aandacht voor wie je bent. Ik maak er een waar groeiproces door!

Lieke, 2016

Na jaren de klassieke methodes te hebben geprobeerd om mijn spijsvertering te verbeteren heb ik nu kennis gemaakt met de Ayurvedische aanpak. Na een gesprek met Marloes werd me duidelijk dat het niet om symptoombestrijding gaat maar om klachten op een andere manier te benaderen en te behandelen. Het gaat om levensstijl, bewustwording  en zelfontwikkeling, evenwicht en balans. Het vergt veel aanpassing in levensstijl en eetgewoonten, maar ik voel duidelijk verbetering. Marloes, bedankt voor de super goede en toffe begeleiding.

George, 2016
Klaar om jezelf opnieuw uit te vinden?
maak een afspraak

In de les bij Marloes

I am a rare dude…

Volgens mijn Human Design ben ik een projector met een uiterst zeldzame ego-projected autoriteit. Ik ben ontworpen met een warrior spirit, een intrinsieke motivatie dus, om te vechten voor wat waarde heeft, en ik voel het potentieel van zingeving dan ook feilloos aan. Je ziet een in zichzelf gecentreerd wezen, dat een ‘shocking’ initierende energie naar buiten projecteert, met een doorzettingsvermogen dat zijn weerga niet kent, en dat instant kan wegvallen. 

Hoe ongegeneerd mijn energie naar buiten komt, zie je in dit filmpje. 

Voorproefje van een ligconcert

Heb je al eens bewust klank gevoeld in je lichaam? En het effect ervan ervaren?

Deelnemers aan een ligconcert worden begeleid naar een diepe ontspanning waarbij de weefsels zacht worden en klankvibraties gemakkelijk binnentreden.

Van nature weet het lichaam deze te ontvangen.

Laat je moeiteloos meevoeren op een innerlijke ontdekkingsreis. Een ervaring om te koesteren!

Reacties van deelnemers aan transformatiereizen

Marloes is een voortreffelijke begeleidster van onze Indiareis. Zij leidt alles in goede banen, is een bijzondere tolk naar ons maar ook voor alle mensen die haar pad kruisen. Marloes brengt ons naar bijzondere plaatsen waar een toerist zelden komt, begeleidt ons spiritueel pad, geeft advies op allerlei gebied, gewoon een super vriendelijke vrouw waar wij ten volle van mogen genieten en heel veel van mogen leren. Zo is onze reis onvergetelijk. Vol dankbaarheid geef ik haar een score van 11 op 10. Danke, danke, danke….

Jeannette, 2016

Many thanks Marloes 4 all your efforts arranging and organizing such a incredible travel wich i loved soooo much. Thank u.

Daniel, 2017

Wat een unieke belevenis! Marloes, je gaf ons de mogelijkheid om India te ontmoeten in haar bijzondere veelzijdigheid! Een mooi evenwicht in rust en dynamiek: yoga/meditatie practice, stiltedagen, pure schoonheid van de Himalaya, open gastvrije slaapgelegenheden, hiking, kayaking, organic farm, jungle, tempels, steden, hectisch leven, chaos, wereld(ver)wonder(ing), bijzondere ontmoetingen, nieuwe ervaringen in de brede waaier van spiritualiteit en devotie, lokaal transport, heerlijke lokale keuken, enz … Het reisgezelschap was super! Vrije ruimte voor jezelf, voor elk-ander en voor spontaan aansluitend reisgezelschap. Warm groepsgevoel ! Open communicatie. Dankjewel unieke mensen, met open hearts & minds! Reisbegeleiding? Marloes, van harte dankjewel voor alles, de voorbereiding, de ervaringsdeskundigheid, het open aanbod, de spirit, …  most of all, dankjewel voor wie je bent: spontaan, open, dynamisch, vrij en verbonden, vurig, relaxed, toegewijd, flexibel, open hart & geest, met telkens weer pret-oogjes!!

Bedankt aan iedereen voor deze hartverwarmende en inspirerende ervaring! Veel liefs xxx

Lies, 2016

India was te gek!! Eye-opener!! Supergezellig gezelschap!! Mega ervaring. Super reislijder / rijstleider  🙂 🙂 Himalaya yoga in de Himalaya!! Never forget, always in my mind!!

An, 2016

Nodig je me uit?

Met plezier licht ik mijn manier van werken -en wat daarvoor nodig is in tijd, geld en energie- verder toe. Nodig jij me daarvoor uit?

Vraag me ook voor kookworkshops, om je te begeleiden op een camino of (transformatie)reis, voor het geven van een lezing, een ligconcert of iets dat ik zelf nog niet heb kunnen bedenken!

Het mag ook anders!

Ben je als professional werkzaam in een detentiecentrum of heeft je zoon, dochter, echtgeno(o)t(e) of geliefde in de gevangenis behoefte aan begeleiding? Neem dan gerust contact met me op.

maak een afspraak
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google
Spotify
Consent to display content from Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from Sound