Zo werkt het

Je levenservaring biedt alles voor het leren (h)erkennen van je patronen, je belemmerende overtuigingen, alsook je van nature aanwezige kwaliteiten, je autonome drijfveren en je energetisch kompas. Wat je laat zien in de wereld is een combinatie van je oorspronkelijke natuur en je conditioneringen, dus wat je bent geworden onder invloed van anderen en van de systemen waarvan je onderdeel (hebt) uit(ge)maakt.

Het studiemateriaal dat we gebruiken in een individueel programma is even veelzijdig en tevens samenhangend als jij zelf bent. Het is integraal in die zin dat het uitgaat van het onlosmakelijk verbonden zijn van je fysieke, mentale en emotionele staat. Het gaat dus niet om eenwording op het materiële vlak, je bent al één, het is je natuur, zelfs als je jezelf momenteel verscheurt voelt. Het een ís niet los van het ander.

Clienten waarmee ik in contact kom via een huisarts, fysio- of psychotherapeut, vertellen me hoe slapeloosheid en uitputting samenhangt met piekeren, een lage mentale verteringscapaciteit samenhangt met gewichtstoename, hoe emotionele belasting leidt tot ademnood, hoe verstoorde verhoudingen in de familie of op het werk tot uiting komen in spierspanning en zelfs ontstekingen, hoe nekklachten, constipatie en andere orgaanklachten samenhangen met hyperventilatie en een geisoleerde hoge borstademhaling. Zo kan ik nog wel een bladzijde doorgaan.

Omdat jij uniek bent is elk Free2b-programma dat ook!

Een apart onderdeel in de Free2b collectie betreft het kennismaken met jouw uniek energetisch design. Vaak is dit een eerste échte ontmoeting met jezelf.

Zelf ben ik in 2018 begonnen met mijn Human Design experiment. Sindsdien word ik mateloos geboeid door diepgang en reikwijdte van het Human Design Systeem. Een synthese van eeuwenoude esoterische kennis en recent wetenschappelijke ontdekkingen weergegeven in eigentijds beeld- en studiemateriaal. Je energetische voorprogrammering in relatie tot je genetische aanleg en je ontvankelijkheid/beïnvloedbaarheid wordt glashelder.

In een lesprogramma van slechts 10 weken begeleid ik je in het starten met jouw experiment.

Sinds 2020 IHDS Certified Living Your Design Guide 

Als gediplomeerd en erkend Ayuvedisch Practitioner, beschik ik over kennis om het lichaam te ontdoen van belastend materiaal (zuiveren), te voeden en het inzicht te helpen vergroten in je huidige conditie en je oorspronkelijke constitutionele kenmerken. Met wat me is aangereikt door de Himalaya Yoga Traditie heb ik me gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met ademhalingsproblemen en stressgerelateerde klachten. Daarbij maak ik ook gebruik van moderne technieken, zoals EFT en verschillende biofeedback methoden, waaronder hartcoherentie.

Vanaf dat ik me kan herinneren ben ik gefascineerd door het denkapparaat. Hoe we informatie innemen bijvoorbeeld, omzetten en vestigen als ‘waarheid’. Maar vooral hoe het denkapparaat autoriteit claimt ten koste van de -aan het lichaam- inherente autoriteit.

Ik help je om de mechanics te zien van ‘Mind’ en de invloed van het denken op hoe je jezelf ziet en voelt.

Via aandachtstraining (tegenwoordig Mindfulness) leer ik je de basis van het disciplineren van het denken. De yogaleer kent ook technieken voor emotionele zuivering zodat er helderheid ontstaat en een natuurlijke zachte houding. Ik verbaas me er al jaren over wat Vipassana meditatie bijdraagt aan het vrijmaken van energie. Ik maak ook veelvuldig gebruik van Vedische numerologie.

Sinds 2014 erkend naturopaat (aangesloten bij Naturo). Sinds 2014 erkenning van de Yoga Alliance – E-RYT® 500/YACEP® Guide.

‘Free2b collectie’

Even proeven van Free2b

In een gesprek van ongeveer 2 uur gaan we na of ons contact op een juiste manier tot stand komt en dus alle kansen heeft om vruchten te dragen. Je krijgt een voorproefje van wat ik te bieden heb, van een eenmalige persoonlijke sessie tot een compleet programma op jouw maat en tempo. Je krijgt een eerste indruk van mijn persoon en mijn benadering, en dat komt binnen!

Kennismaken met jouw ‘Human Design’

Het begrijpen van je unieke energetisch ontwerp is een apart onderdeel van de Free2b collectie. Voor de mensen die je voorgingen was het alvast een eyeopener! En daarover gaat het bij transformatie… bewustwording! In een kennismaking van ongeveer 2 uur krijg je een indruk hoe energie tot uitdrukking komt via heel specifieke filters in je design.

Living Your Design – Groepsles

Een online programma in kleine groep van 11 weken. De deelnemers staan, net als jou, aan het begin van hun experiment. We doorlopen de basics van het Human Design Systeem. Aan de hand van onze eigen designs bespreken we belangrijke onderdelen van het concept. Je legt daarmee een stevige basis onder de start van je experiment. 

En heb je persoonlijke begeleiding nodig, dan ben ik er voor je.

Onderwerpen lesprogramma:

 • Wat is Human Design?
 • Waarop is het gebaseerd en wie is Ra Uru Hu?
 • Welke kennissystemen maken integraal onderdeel uit van het Human Design Systeem?
 • Wat is het belang van Human Design en voor wie?
 • Wat houden de basis Human Design concepten in, zoals: Aura en Type, Strategie en Autoriteit, Personality, Mind en uiterlijke Autoriteit, Definitie en Not-Self

Energie meten aan de hand van de energie-test©. Want… meten is weten!

Hoe sta je op dit moment in het leven? Waar gaat -bewust of onbewust- je aandacht, en dus je energie, naartoe? Wat leid je? Wat zijn je drijfveren, je verlangens en angsten? Wat bepaalt je huidige situatie en wat is nu je koers? Wat heb je nodig? Wat begrenst je en wat geeft je (wils)kracht? Weet je of er van je wordt gehouden en van wie jij houdt? Aan de hand van een -door mij gemaakte energie-test bespreken we het beeld dat ontstaat. Wat roept dit beeld bij je op? Voelt het harmonieus? Is het precies zoals het zou moeten zijn? Of roept het vragen op?

Ik kijk uit naar je uitnodiging om hierover het gesprek aan te gaan.

Living Your Design – Individueel

In een periode van ongeveer 12 weken hebben we tenminste 6 contactmomenten van telkens 2 uur. Dit  kan online (via Zoom, Skype of Videochat) of op een locatie naar jouw keuze. Via een intensieve persoonlijke begeleiding en systematische aanpak leer je jezelf opnieuw kennen. Je krijgt strategieën aangereikt om authentiek te leven.

Voor wie mij en mijn werkwijze kent komt het niet als een verrassing dat ik mezelf en het leven dat ik leid als studiemateriaal aanbied. Ik ben in de eerste plaats zélf student. Omdat ik mijn leven ervaar als een boeiend leertraject op weg naar zelfrealisatie en vooral de laatste jaren even intens als openbarend zijn geweest én omdat mijn leven een verrassende wending neemt na ongeveer 2 jaar in mijn Human Design experiment, is dit een goed moment om te beginnen delen.

Wat heb je nodig?

 • Een lokatie waar we elkaar tenminste 1 keer persoonlijk kunnen ontmoeten (thuis of elders)

 • Een laptop of pc met internetverbinding

 • Een mobiele telefoon waarmee je kunt WhatsAppen of Facebooken

Living Your Design extra’s

 • Living Your Design Student Manual

 • Definitive Book of Human Design (Lynda Bunnell & Ra Uru Hu) wordt van harte aanbevolen, maar is niet verplicht

 • Presentaties en andere materialen worden gratis beschikbaar gesteld

Wat is je bijdrage?

Wat je nodig hebt is de bereidheid om jezelf écht te leren kennen. Dit refereert aan een diepgeworteld verlangen waardoor je zonder terughoudendheid alle bronnen aanboort. Ik realiseer me hoe eng het voelt omdat ik het zelf ervaar! En ik druk me zo duidelijk mogelijk uit, in de wetenschap dat commitment nodig is, het soort dat transformatie inluidt.

Tijd

Je beslist zelf hoeveel tijd je investeert. De mensen die je voorgingen hebben allemaal hun eigen weg gevolgd en van mij maatwerk gekregen. Het kantelpunt komt wanneer het komt en het is zeker niet zo dat meer intensiteit automatisch een sneller resultaat betekent. Je volgt de capaciteit die je gemakkelijk aankunt, altijd zonder te forceren. De ervaring leert dat je als een trein gaat, vanaf het moment dat je echt geïnspireerd raakt!

Wanneer je kiest voor een Living Your Design programma, in groep of individueel, plan je best dagelijks (1-2u) tijd in je agenda om alleen door te brengen.

De groepsbijeenkomsten duren ongeveer 1,5 uur en worden opgenomen. Een gemiste les kan dus heel eenvoudig worden ingehaald.

Kies je voor een individuele aanpak dan ontmoeten we elkaar naargelang jouw wensen en mijn mogelijkheden 2 keer/mnd gedurende 3 maanden. Een individuele sessie neemt ongeveer 2 uur in beslag. We ontmoeten elkaar op lokatie of in mijn persoonlijke zoom omgeving.

Voor wat betreft het ‘voorproefje’ en de kennismaking met je design hou je best rekening met 2 uur.

Geld

Even proeven van Free2b
Betaling in één keer €75

Kennismaken met jouw uniek energetisch ontwerp
Betaling in één keer €145

Doen en bespreken van de Energie-test©
Betaling in één keer €75

Living Your Design Transformatie Programma van 11 weken
Betaling in één keer €300**

Living Your Design Transformatie Programma van 12 weken – Individueel
Betaling in één keer €475*
Betaling in 3 maandelijkse termijnen €175**

Verlenging Coaching Free2b – Individueel
Betaling in maandelijkse termijnen €175*

Begeleide contactmomenten in kleine groep om ervaringen te delen***
Betaling per keer €55

Deelname aan besloten digitaal netwerk om ervaringen te delen***
Betaling eenmalig €15

*Ongeacht het aantal contactmomenten, ik sta tot je beschikking!

**Betaling in meerdere termijnen is mogelijk in overleg en vraag vooral naar vroegboekkorting!

***Deelname in overleg

Hoe volg ik je?

Dankzij mijn jarenlange ervaring als yogalerares zie ik aan de uiterlijke houding en beweging van studenten waar hun aandacht is, en of ze zich naar een houding ‘laten’ bewegen door een onwillekeurige maar niet minder richtinggevende drijfveer of dat ‘het mentale’ regeert. Ik ben gewend mijn observaties te checken bij studenten. Dit leidt tot meer stabiliteit, meer ontspanning en vaak een prachtige uitlijning van het lichaam.

Ik zie waaraan jij je energie geeft, wat je laat groeien. Ik benoem wat ik zie, check en vraag of het je gelukkig maakt. Samen concluderen we wat je fysieke-, mentale- en emotionele staat is op elk contactmoment en hoe zich dat verhoudt tot je wensen. Want uiteindelijk is dat het enige wat we voor ogen hebben, het realiseren van wat jij wilt… jouw geluk!

Mijn Design is dat van een Projector. Inherent aan dit ontwerp is dat ik alles in huis heb om te zien of jij je energie aanwendt in lijn met jouw Design. Mijn missie is om je te begeleiden naar energetisch evenwicht. Daarbij volg ik de Strategie van een projector: wachten op de formele uitnodiging of roeping. Uit ervaring weet ik inmiddels dat dit de absolute garantie geeft voor de beste keuzes, het correcte besluit, de meest succesvolle begeleiding. Zonder uitnodiging of roeping houd ik mijn energie -zoveel als ik deze op dit moment beheers- bij mezelf.

“Free2b is about you and me”

Inhoud van de begeleiding

Overgave

Controle mechanismen zien en loslaten van de inspanning

Zuivering

Fysiek, mentaal, emotioneel, de mist rondom jezelf laten opklaren

Gezondheid

Jezelf op de eerste plek

Energie

Leren zien hoe je het aanboort en beschermt

Vertrouwen

Een oefening in het proeven van overvloed

Autonomie

Je eigen sturingsmechanisme en leidraad volgen

Eigenheid

Bewust worden van je eigen unieke design

Zingeving

Je toegevoegde waarde aan het geheel herkennen

Neutraliteit

Een evenwichtige houding laten ontstaan in de wereld

Helderheid

Onderscheidingsvermogen ontwikkelen

Dienstbaarheid

Het automatische gevolg van de omslag die je maakt!

Klaar om jezelf opnieuw uit te vinden?
Maak een afspraak
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google
Spotify
Consent to display content from Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from Sound